Bami goreng met saté
Benodigdheden
-
4 varkensschnitzels
-
12 satéstokjes
-
3 eetlepels Conimex Gembersiroop
-
5 eetlepels Conimex Wokolie
-
1 pak Conimex Chinese Eiermie
-
2 rode pepers
-
400 g nasi-bami groente
-
150 g hamreepjes
-
1 bakje Conimex Boemboe Bahmi Goreng
-
3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
-
1 bakje Conimex Javaanse Satésaus
-
1 pot Conimex Seroendeng
-
1 zak Conimex Kroepoek Bali
Bereiding
Snijd de schnitzels in de lengte elk in 3 repen en steek elke reep zigzag aan een satéstokje. Roer in een ondiepe schaal de ketjapmarinade, gembersiroop en 2 eetlepels wokolie door elkaar en wentel de vleesspiesjes erdoor. Laat ze 10 minuten marineren.
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak de pepers fijn.
Verhit 3 eetlepels wokolie in een wok en roerbak de fijngehakte pepers met de nasi-bami groenten en de hamreepjes 2-3 minuten. Voeg de Boemboe voor Bahmi Goreng en 100 ml water toe.
Roerbak het geheel nog 2-3 minuten en voeg dan de eiermie toe. Warm de bami al omscheppend goed door en voeg ketjap naar smaak toe.
Rooster de vleesspiesjes in een grillpan of droge koekenpan in 6-8 minuten knapperig bruin en gaar.
Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de bami in diepe borden en leg de saté’s erop. Schep er wat satésaus over en strooi er wat seroendeng over. Geef de rest van de satésaus er apart bij. Lekker met kroepoek bali.
Variaties
Vervang de varkensschnitzels door blokjes kipfilet en bak de gemarineerde blokjes vlees met de marinade in een koekenpan bruin en gaar.
Benodigdheden
-
4 varkensschnitzels
-
12 satéstokjes
-
3 eetlepels Conimex Gembersiroop
-
5 eetlepels Conimex Wokolie
-
1 pak Conimex Chinese Eiermie
-
2 rode pepers
-
400 g nasi-bami groente
-
150 g hamreepjes
-
1 bakje Conimex Boemboe Bahmi Goreng
-
3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
-
1 bakje Conimex Javaanse Satésaus
-
1 pot Conimex Seroendeng
-
1 zak Conimex Kroepoek Bali
Bereiding
Snijd de schnitzels in de lengte elk in 3 repen en steek elke reep zigzag aan een satéstokje. Roer in een ondiepe schaal de ketjapmarinade, gembersiroop en 2 eetlepels wokolie door elkaar en wentel de vleesspiesjes erdoor. Laat ze 10 minuten marineren.
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak de pepers fijn.
Verhit 3 eetlepels wokolie in een wok en roerbak de fijngehakte pepers met de nasi-bami groenten en de hamreepjes 2-3 minuten. Voeg de Boemboe voor Bahmi Goreng en 100 ml water toe.
Roerbak het geheel nog 2-3 minuten en voeg dan de eiermie toe. Warm de bami al omscheppend goed door en voeg ketjap naar smaak toe.
Rooster de vleesspiesjes in een grillpan of droge koekenpan in 6-8 minuten knapperig bruin en gaar.
Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de bami in diepe borden en leg de saté’s erop. Schep er wat satésaus over en strooi er wat seroendeng over. Geef de rest van de satésaus er apart bij. Lekker met kroepoek bali.
Variaties
Vervang de varkensschnitzels door blokjes kipfilet en bak de gemarineerde blokjes vlees met de marinade in een koekenpan bruin en gaar.