Chinese zalm met biefstuk
Benodigdheden
-
200 gram zalmfilet
-
2 cm gemberwortel
-
200 gram biefstuk
-
olie
-
zout en peper
-
1 blikje waterkastanjes
-
1 serehstengel (citroengras)
-
2 kleine bakbanaantjes (of 1 grote)
-
rijstazijn
-
0.5 cassave
Bereiding
Leg de zalm in een stoommandje en stoom het boven een pan water ca. 8 minuten.
Schil de gember en snijd het fijn. Snijd de biefstuk in plakjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de biefstuk heel kort aan met 1 theelepel gehakte gember. Breng het op smaak met zout en peper.
Laat de waterkastanjes uitlekken. Kneus de serehstengel. Pel de bananen en snijd ze in stukjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de banaan met de waterkastanjes, sereh en 1 theelepel gehakte gember aan. Blus het af met een scheut sojasaus en rijstazijn. Verwijder de sereh.
Verhit de frituurolie tot ca. 180ºC. Schil de cassave en snijd het met de kaasschaaf in dunne plakjes. Frituur ze goudbruin in de hete olie. Bestrooi met zout.