Ras el hanout (kruidenmelange)
Bereidingstijd: 5 minuten.
Hoeveelheid: ongeveer 50 gram.
Ras El Hanout is een typisch marokkaanse kruidenmelange en het betekent letterlijk "het beste van de winkel".
Het mengsel bestaat uit minstens 12 ingrediënten maar soms worden er wel 50 in verwerkt.
Het wordt vooral in de Marokkaanse keuken gebruikt en is te verkrijgen in de meeste marokkaanse winkels.
Welke kruiden en in welke hoeveelheid worden gebruikt is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim.
Het mengen wordt als een kunst beschouwd.
Ras El Hanout is lekker bij gevogelte, vlees, wild, rijst en couscous.
Indien je het zelf wenst te maken is hier een basisrecept.
Benodigheden:
Koffiemolen (die alleen gebruikt wordt om kruiden te malen).
Ingrediënten:
10 theelepels zwarte peperkorrels,
8 theelepels gemberpoeder,
8 theelepels komijnzaad,
5 theelepels korianderzaad,
8 theelepels gemalen kaneel,
2 theelepels geraspte nootmuskaat,
2 theelepels kardemompoeder,
2 theelepels paprikapoeder,
2 theelepels gemalen kurkuma,
2 theelepels zout,
2 theelepels gemalen piment,
16 kruidnagels.
Bereiding:
Maak alles fijn in een vijzel, en meng het goed door elkaar.
Ik heb een koffiemolen gebruikt, en het gedurende 15 seconden gemalen.
Opmerking:
Dit kruidenmengsel heeft al een fantastische geur.
Bereid door de Happy Chief Cook. Geplaatst op 4 Augustus 2009.