Chinese kip met oestersaus en zoetzure uitjes

Benodigdheden

  • 400 g witte rijst

  • 1 Chinese Kool

  • 2 teentjes knoflook

  • 400 g kipfilet

  • 1 potje zoetzure uitjes (ca. 300 g)

  • Conimex Wok Olie

  • 4 el Conimex Oestersaus

  • 4 el fijngeknipte bieslook

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in dunne reepjes en kook deze laatste 2 minuten met de rijst mee. Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Snijd de kipfilet in reepjes. Laat de uitjes uitlekken.

Verhit een wok, schenk er wat olie in en wok hierin de kipreepjes 8 minuten. Bak dan de knoflook 1 minuut mee. Schep de zoetzure uitjes en de oestersaus erdoor en wok het gerecht nog 2 minuten.

Verdeel de warme kool-rijst over 4 borden, schep de kip erop en strooi de bieslook erover.

Serveer tips

Voor op tafel: Conimex Gebakken Uitjes en Sambal Oelek.

Variaties

Vervang de bieslook door fijngehakte koriander of peterselie.