Chinese mie met kip en cashewnoten
Benodigdheden
-
350 gr kipfilet
-
60 gr cashewnoten
-
300 gr mie
-
2 eetlepels olie
-
300 gr Chinese wokgroenten
Voorbereiding
Snijd de kipfilet in blokjes. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
Bereiding
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de kipblokjes in 3 minuten rondom bruin. Voeg de wokgroenten toe en wok een minuutje mee. Voeg de inhoud van het bakje kruidenpasta toe, samen met 1 dl water. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen.
Meng de uitgelekte mie door het groente-kipmengsel. Warm nog even door.
Verdeel de Chinese mie over de borden en bestrooi met de cashewnoten.
Serveer tips
Serveer de mie in kommetjes met eetstokjes. Geef er kroepoek bij.
Variaties
Vervang de blokjes kip door reepjes hamlap.
Maak het gerecht pittiger met een Thaise groentemix.